RECEPTVILÁG - Receptes oldal - receptek képekkel
Interaktív
 
Sütemények
 

 

 
Alaptészták
 

 

 
Mézes sütemények
 

 

 
Sütés nélküli édesség
 

 

 
Bonbonok-pralinék
 

 

 
Poharas krémek-pudingok
 

 

 
Ostyalap töltelékek
 

 

 
Kekszek-teasütemények
 

 

 
muffinok
 

 

 
Kevert tésztás sütemények
 

 

 
Kuglófok
 

 

 
Kalácsok
 

 

 
Kenyerek - zsemlék
 

 

 
Kelt tészták-péksütemények
 

 

 
Torták
 

 

 
Hájas tészták
 

 

 
Édes tészták - desszertek
 

 
Gofrik
 

 

 
Témák szerinti kereső
 
Díszek-ajándékok a konyhából
 
Oszd meg ismerőseiddel is!
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
 
Online látogató
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-08-09
 
Kreatív sarok
Friss bejegyzések
2014.03.25. 18:42
2014.01.03. 19:03
2013.12.26. 18:09
2013.03.24. 20:19
2013.03.10. 19:31
 
Már facebook-on is!
 
 
Google PageRank
 
Linkajánló
 
 
 
 
Töltött cukkíni

 

Töltött cukkíni (saját recept szerint)

Hozzávalók:

2 db. kb. fél kilós cukkíni
30 dkg darált hús
20 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
2 evők. olaj
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
tetejére reszelt sajt

A megmosott cukkíniket hosszában félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, (jó centis peremrésze maradjon) és a kikapart részt mag nélkül összevágjuk. Egy evőkanálnyi olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, amivel tovább pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a feldarabolt cukkíni darabokat, sóval, borssal, petrezselyemmel és az áttört fokhagymával ízesítjük, majd puhára pároljuk. A kivájt cukkínibe beletöltjük a tölteléket, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Egy hőálló tálat, vagy tepsit kikenünk olajjal, belehelyezzük a megtöltött cukkíniket, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt rózsaszinűre sül. Burgonyával, rizzsel, vagy akár önnálló ételként fogyaszthatjuk.

 

 

 

 

 

Másképp is szoktam tölteni:

A vékonyabb cukkíniket 3-4 centiméteres darabokra vágom, karalábévájóval a közepébe lukat vágok.

 

Megtöltöm a lukakat hússal, majd kevéske fehérbort aláöntve megpárolom.

 

Rizzsel tálalom.

 

 

 

 A honlapon található másik cukkínis receptem:

 Vagdalthússal töltött cukkíni

 

2 hozzászólás
Idézet
2010.04.25. 19:53
Receptvilág

Köszönöm Eszti!

Idézet
2010.04.24. 21:47
eszti

 Tyuuuu  ez älomguszta! Gyonyoruek a fotok! Gratulálok!

 
Képtárak
 
Levesek
 

 
Húsos ételek
 

 
Köretek-Feltétek
 

 
Egytálételek - Rakott ételek
 

 
Tésztás ételek
 

 
Lepények - Húsos tekercsek
 

 

 
Főzelékek
 

 

 
Szendvicskrémek-Pástétomok
 

 

 
Saláták
 

 
Sós sütemények
 

 
Pogácsák
 

 
Nyári ízek télire
 

 
Savanyítás
 

 
Szörpök-Italok-Teák készítése
 

 
HOT PAN receptek
 
 
 
Reform ételeim
 

 

 
Ti küldtétek
 
Tanácsok, konyhai tippek
 
Tej, tejtermék nélküli ételek
 
Kis-okos
 
Hús receptek témák szerint
 
Receptkereső
 
Legújabb képes receptek * Receptért katt a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlapon található írásos, és képi anyagokat szerzői jogok védik. Ezek engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után!